Sociální dopad mentální anorexie u dětských pacientů na rodinu - Šounová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce ''Sociální dopad mentální anorexie u dítěte na rodinu'' se zabývá rodinou dítěte s mentální anorexií ve vztahu k tomuto závažnému a dlouhodobému onemocnění. Případové studie, které jsou spolu s rozhovory s rodiči hlavním předmětem praktické části práce, zachycují vývoj vztahů a dalších podstatných souvislostí, které jsou nemocí ovlivněny.
Social impact of mental anorexy of child patient´s to a family.
Keywords: Porucha příjmu potravy; Mentální anorexie; Rodina; Manželství; Rozvod; disorder in food ingestion; mental anorexia; family; marriage; divorce