Komparace charity v křesťanství a v islámu - Novák, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce pojednává o podobnostech, shodnostech a odlišnostech mezi charitou katolickou a charitou sunnitskou. Zejména popisuje východiska, teoretická zdůvodnění a pozici charity v kontextu obou náboženství, odlišnosti v motivaci k dobročinnému jednání, rozdíly ve vnímání charity ve vztahu k Bohu, zakotvení dobročinného jednání v ortopraxi příslušníků obou náboženství a fungování charitativních nadací. Stručně se věnuje také historii charity a některým aspektům charitativní práce, které jsou cílem kritiky. Zároveň se snaží naleznout konkrétní směry, kterými by se mohla ubírat případná další komparace jednotlivých prvků.
Comparison of Christian and Islam Charity
Keywords: charita; charitativní práce; křesťanská charita; islámská charita; kritika charity; komparace charity; charity; charity work; Christian charity; Islamic charity; charity criticism; charity comparison