Systém odměňování pracovníků ve vybrané organizaci - Bínová, Radka (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této diplomové práce s názvem "Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku" byla analýza podniku a následné navržení takových změn a doporučení, které by mohly vést ke zlepšení systému odměňování pracovníků ve vybrané organizaci. Pro zpracování diplomové práce byla vybrána společnost Mektec Manufacturing Corporation Europe CZ s.r.o. z Českých Budějovic. Teoretická část shrnuje základní terminologii potřebnou pro pochopení dané problematiky. V této části jsou zpracovány témata motivace a samotná problematika odměňování zaměstnanců. V praktické části byl popsán a analyzován systém odměňování ve vybrané společnosti, a to na základě osobních rozhovorů se zaměstnanci, analýzou interních dokumentů a dotazníkovým šetřením určeným pro technicko-hospodářské zaměstnance. Pomocí dotazníkového šetření bylo hlavním cílem identifikovat spokojenost zaměstnanců s nastaveným systémem odměňování ve společnosti. V závěru práce jsou uvedeny výsledky analýz a návrhy na zlepšení v dané oblasti.
The Employees Remuneration System in Selected Organization
Keywords: odměňování; mzda; motivace; zaměstnanecké benefity; remuneration; wages; motivation; employee benefits