Distanční smlouvy a smlouvy uzavírané mimo provozovnu - Petrová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2018)
Cíle této bakalářské práce bylo popsat a rozebrat distanční smlouvy a smlouvy uzavírané mimo obchodní prostory z hlediska právních předpisů. Na začátek byly definovány základní pojmy týkající se této problematiky, byla sepsána práva a povinnosti vznikající spotřebitelům a podnikatelům v průběhu kontraktačního procesu, důraz byl kladen na informační povinnost podnikatele. Praktická část pomocí dotazníkového šetření zjišťovala zkušenosti spotřebitelů s uzavíráním uvedených typů smluv.
Distance contracts and contracts concluded out of business premises
Keywords: ochrana spotřebitele; ochrana slabší smluvní strany; spotřebitelské smlouvy; informační povinnost podnikatele; protection of weaker side; consumer protection; consumer contracts; distance contracts; contracts concluded out of business premises