Optimalizace svařovacích parametrů pro technologii svařování horkým elementem u vybraných termoplastů - Brůha, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem této bakalářské práce bylo nalezení optimálních svařovacích parametrů pro technologii svařování horkým elementem u vybraných termoplastů. V teoretické části byly v jednot-livých kapitolách shrnuty varianty svařování horkým elementem, hlavní procesní parametry, stroje kterými firma ROBERT BOSCH spol. s r.o., České Budějovice disponuje a testování svarového spoje. Velký důraz byl kladen na správně naplánovaný, ověřený a následně vyhodnocený experiment. Za důsledného dodržování systematiky Design of Experiment byly v praktické části optimalizovány svařovací parametry a tyto následně ověřeny pomocí krátkodobé analýzy způsobilosti stroje. Na zá-věr bylo provedeno hodnocení mikrostruktury optimálního svarové spoje pomocí mikrotomových řezů. Tato práce bude sloužit jako návod při volbě materiálu do sériové produkce a vhodných sva-řovacích parametrů k jejich spojení.
Welding parameters optimisation for the technology of heat element welding of selected thermoplastics