Energetické využití zemědělské biomasy - Špaček, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá porovnání vhodnosti pěstování travin k energetickému využití oproti energetickému využití zbytkové zemědělské biomasy. Práce obsahuje charakteristiku, agrotechniku, pěstování, sklizeň a výnosnost jednotlivých druhů plodin a jejich porovnání je znázorněno v několika grafických ukázkách. Dle zjištěných informací se kukuřice a čirok hodí nejvíce k výrobě bioplynu a to zejména díky množství vyprodukované zelené hmoty. Ke spalování se nejvíce hodí Ozdobnice čínská, která vyniká zejména vysokými výnosy suché hmoty, odolnosti proti plevelům, největší výhřevností a výtěžnosti energie.
Energy using of biomasy from agriculture
Keywords: Biomasa; bioplyn; energie; spalování; výtěžnost; agrotechnika; biomass; biogas; energy; burning; yield; agrotechnics