Výchovný poradce - Čermáková, Eva (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem diplomové práce je zaměřit na zmapování role výchovného poradce na základní škole a víceletém gymnáziu. V teoretické části je vymezeno výchovné poradenství (s ohledem na legislativu, požadavky na vzdělání). Práce se zabývá historií výchovného poradenství, náplní práce výchovného poradce, spoluprací výchovného poradce s poradenskými pracovišti. Praktická část je realizována kvalitativním výzkumem, kdy jsou vedeny polostrukturované rozhovory s výchovnými poradci na školách základních a víceletých gymnáziích. Práce se soustředí na náplň práce výchovných poradců, výchovné problémy, se kterými se výchovní poradci setkávají a jejich konkrétní řešení.
The Educational Consultancy
Keywords: Výchovné poradce; kariérové poradenství; poradenství; výukové problémy; výchovné problémy; spolupráce; Eduactional consultant; career counseling; consultancy; learning difficulties; educational difficulties; cooperation