Využití dat z výnosového monitoru sklízecí mlátičky Claas Lexion pro diferencované hnojení základními prvky pomocí stroje Terra Gator 8103. - Mezera, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2009)
Zemědělství je základní existenční aktivitou lidstva a významným způsobem ovlivňuje krajinu. Sklízecí mlátička vybavená systémem GPS nám poskytuje velmi přesná data. Tato data se pak dále zpracovávají a využívají se pro následné hnojení základními živinami. Zároveň máme kompletně zpracované informace o hospodaření podniku. Výsledkem je pak lepší ekonomika a hlavně menší negativní dopad na životní prostředí.
Data assimilation from the performance monitor picking threshing-machine CLAAS LEXION for the differential gear fertilization elements by the help of machinery Terra Gator 8103.
Keywords: precizní zemědělství; sklízecí mlátička (kombajn); mapa (snímek); obilovina; životní prostředí; precise agriculture; picking threshing-machine (harvester); map (picture); cereal; environment