Hrozba teroristického radiačního útoku - Rašínová, Libuše (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem práce bylo posouzení rizika teroristického radiačního útoku včetně popisu účinků ionizujícího záření na člověka a sestavení scénáře možného radiačního útoku. Dalším cílem práce bylo posouzení znalostí žáků, končících povinnou školní docházku, o ochraně člověka za mimořádných událostí s navržením opatření ke zlepšení situace.
The threat of a terrorist radiation attack
Keywords: Terorismus; riziko; analýza; ionizující záření; ochrana obyvatelstva; vzdělávání.; Terrorism; risk; analysis; ionizing radiation; civil protection; education