Zhodnocení vývoje PIWI a tradičních odrůd révy vinné [Vitis vinifera L. ssp. sativa (DC.) Hegi]: v systému integrované produkce - Čurdová, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce popisuje v úvodu historii vinařství a vinohradnictví na území České republiky. Dále uvádí charakteristiku vinice Pustina, její půdní a klimatické vlastnosti. Jsou popsány vybrané odrůdy révy vinné pro pokusnou výsadbu. V poslední části diplomové práce je vyhodnocen pokus s pěstováním vybraných odrůd révy vinné s následným doporučením pěstování nejlépe vyhodnocené odrůdy révy vinné z pokusné výsadby pro vinice podobné přírodním a povětrnostním podmínkám vinici Pustina.
Evaluation of the development of PIWI and traditional varieties of grapevine [Vitis vinifera L. ssp. Sativa (DC.) Hegi]: in the integrated production system
Keywords: Integrovaná produkce; PIWI; tradiční odrůdy; vinohradnictví; Integrated production; PIWI; traditional varieties; viticulture