Poznámky k některým alternativním přístupům v českých sociálních vědách. Fotograficko-esejistická pentalogie o venkovech Drahanské vrchoviny. - Šimůnek, Michal (Časopis Biograf (Občanské sdružení), 2013)
Recenzní stať knih: - Klvač, P., ed. (2006): Kulisy venkovského života/ Scenes of rural life. Drnovice: Občanské sdružení Drnka. - Klvač, P., ed. (2007): Na tom našem dvoře/ In our back yard. Drnovice: Občanské sdružení Drnka. - Klvač, P., ed. (2010): Pospilitosti nikdy dosti/ Closeness never too close. Drnovice: Občanské sdružení Drnka. - Klvač, P., ed. (2011): Lidé na venkově/ Rural dwellers. Drnovice: Občanské sdružení Drnka. - Klvač, P., ed. (2012): Krajina za humny/ Backyard landscapes. Drnovice: Občanské sdružení Drnka.
Some observations on alternative approaches in the Czech social sciences. Photographic-essayistic pentalogy on the countrysides in the Drahanská Vrchovina micro-region.
Keywords: fotografie, vizuální sociální vědy, sociologie venkova, veřejná sociologie, humanitní environmentalistika, Drahanská vrchovina, alternativní přístupy; photography, visual social sciences, rural sociology, public sociology, environmental humanities, Drahanská vrchovina micro-region, alternative approaches