Analýza hospodaření zemědělského podniku - Kuberová, Petra (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato diplomová práce s názvem " Analýza hospodaření zemědělského podniku" má za hlavní cíl analyzovat provozní a finanční ukazatele podniku a pomocí metod mezipodnikového srovnání zjistit postavení podniku v rámci vybraného vzorku podniků. Poměrová analýza se zabývá ukazateli aktivity, likvidity, rentability, zadluženosti a nákladovosti. Dále byly vypočítány bankrotní a bonitní modely a model finančního zdraví podniku. Mezipodnikové srovnání bylo provedeno pomocí bodové metody. Živočišná produkce byla porovnávána na základě tří ukazatelů. Rostlinná produkce se zabývala hektarovými výnosy vybraných plodin. Poslední část se věnuje provozním a investičním dotacím. Na základě výsledků jednotlivých kapitol, byla finanční a provozní stránka podniku posouzena kladně. Sledované období je od roku 2009 do 2018.
Analysis of farm management
Keywords: analýza; ukazatel; produkce; výnosy; dotace; analysis; indicator; production; revenues; grants