Vývoj zeleně v rámci postupné zástavby části sídliště Máj v Českých Budějovicích - Součková, Alena (Jihočeská univerzita, 2015)
Městská zeleň je nedílnou součástí urbánního prostředí města. Kromě zástavby, technické infrastruktury a služeb, je důležitou složkou každého městského prostoru. Je součástí životního prostředí člověka a má nemalý podíl na psychické pohodě člověka. Je známo mnoho funkcí a druhů veřejné zeleně. Stromy a keře vytváří architektonické prvky v travnatých plochách. Výsadba, údržba i obnova zeleně musí patřit mezi priority rozvoje každého města.
The trends of changes in the vegetation within the progressive development Máj suburb in České Budějovice.
Keywords: strom; keř; skupina keřů; výsadba; zeleň; tree; shrub; a group of shrus; planting; greenery