Porovnání akustické pohltivosti různých materiálů s využitím v kabinách zemědělských strojů. - Caldr, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá problematikou akustiky, akustických materiálů a způsoby snižování hluku v kabinách zemědělských strojů. Obsahuje přehled jednotlivých výrobců v české republice a jejich výrobků. V neposlední řadě se zaměřuje na fyziologii slyšení a zdravotní rizika při nadměrné hladině hluku.
Comparison of acoustic absorption coefficient of different materials using in the cabins of agricultural machinery
Porovnání akustické pohltivosti různých materiálů s využitím v kabinách zemědělských strojů.
Keywords: akustika; zvuk; hluk; protihluková opatření; pohltivost Annotation; acoustics; sound; noise; anti-noise protective agents; absorbency