Římskokatolická farnost Jistebnice od roku 1945 do současnosti - Šittová, Marie (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá historií Římskokatolické farnosti Jistebnice od roku 1945 do současnosti. První část práce přibližuje starší historii města a farnosti Jistebnice, další části práce jsou pak věnovány poválečné historii jistebnické farnosti. Práce je řazena chronologicky podle působení jednotlivých duchovních správců farnosti. Důležité politické události v dějinách naší země, které měly vliv na život římskokatolické církve a tím i na život farnosti Jistebnice, jsou zařazeny v úvodu jednotlivých kapitol.
History of a Roman Catholic parish in Jistebnice in period of years 1945 - 2015
Keywords: Jistebnice; římskokatolická farnost; duchovní; výuka náboženství; církevní tradice a obřady; Jistebnice; Roman Catholic Church; clergyman; religious education; church traditions and ceremonies