Třígenerační soužití v rodinách v kontextu historických a současných zkušeností s možnými aplikacemi do sociální práce - Rybárová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá třígeneračním soužitím v rodinách v kontextu historie a současnosti, s možnými aplikacemi do sociální práce. Zaměřuje se na mezigenerační solidaritu a vzájemnou pomoc mezi členy třígenerační rodiny, které jsou odpovídajícími ukazateli vzájemných vztahů. Za pomoci křesťanské etiky a výsledků sociologických výzkumů, hledá odpověď na otázku po významu soužití tří generací v rodině. Pomocí teorie sociálního fungování nahlíží na východiska třígeneračního soužití v rodinách ve spolupráci se sociálním pracovníkem.
Three generations living together in families in the context of past and present, with possible applications into social work
Keywords: rodina; třígenerační soužití v rodinách; mezigenerační vztahy; mezigenerační solidarita; family; three-generational living together in families; intergenerational relationships; intergenerational solidarity