Historický vývoj populace bobra evropského (Castor fiber) v jižních Čechách - Pleštilová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Ve své práci jsem shrnula dostupné informační zdroje o historickém a recentním výskytu bobra evropského (Castor fiber) v jižních Čechách. V historické části jsem se soustředila na rešerši archivních podkladů týkajících se tohoto tématu. V recentní části jsem ověřovala výskyt a stanovila populační trend. Dosaženým cílem práce bylo srovnání historických a recentních údajů.
Historical and recent occurence of the European beaver (Castor fiber) population in the South Bohemia
Keywords: bobr evropský; Castor fiber; současný výskyt; jižní Čechy; recent; beaver; South Bohemia; survey Castor fiber