Fyzikální výklad přírodních jevů s využitím IKT - Chatrný, Vlastislav (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se v první části zabývá stručnou historií výzkumu světla, podstatou a jeho fyzikálními vlastnostmi. V druhé časti se zabývá optickými jevy v atmosféře, jejich popisem, vznikem a vysvětlením.
Physical interpretation of natural phenomenon with the exploitation of IKT