Ztvárnění tématu rodiny žáky 1. st. ZŠ - Urbanová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se bude věnovat výtvarnému ztvárnění tématu rodiny žáky 1. st. ZŠ. Jejím cílem bude porovnat zpodobnění tohoto tématu u žáků z úplných a neúplných rodin. Teoretická část práce se zaměří na problematiku rodiny a rodinných vztahů v souvislosti s jejich významem pro dítě zejména mladšího školního věku. Pozornost bude věnována i vývoji výtvarného zpodobňování v tomto období. V praktické části práce budou zkoumány způsoby zpodobňování tématu rodiny žáky 1. st. ZŠ, přičemž bude porovnáváno ztvárnění u žáků z úplných a neúplných rodin. Pozornost bude zaměřena na odraz rodinné situace žáků v jejich výtvarné produkci.
Family Portrayal by Elementary School Pupils
Keywords: rodina; úplná a neúplná rodina; mladší školní věk; výtvarný projev dětí na 1. stupni ZŠ; family; complete and incomplete families; young children´s age; young children´s age drawing