Předpoklady rozvoje cestovního ruchu na Českobudějovicku - Lexa, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2009)
Má bakalářská práce je zaměřena na předpoklady rozvoje cestovního ruchu na Českobudějovicku, zejména oblasti Dobré Vody u Českých Budějovic, Trocnova a okolí. Práce se skládá z několika částí. První část obsahuje literární přehled, ve kterém lze najít teoretické informace týkající se problematiky cestovního ruchu. V následující části byla provedena situační analýza a nakonec terénní šetření. Terénní šetření-zde jsem se osobně dotazoval náhodně vybraných respondentů a jejich odpovědi zaznamenal do předem připraveného dotazníku. Získaná data byla analyzována a vyhodnocena. Na základě zjištěných informací byl vytvořen produktový balíček, jehož cílem je aktivní sportovní vyžití na kole v oblasti Dobré Vody a Trocnova, spojené s poznáním kulturních a historických památek.
Expectations of development of tourism in Českobudějovicko
Keywords: cestovní ruch; druhy a formy cestovního ruchu; služby cestovního ruchu; marketing; marketingový mix; produkt a balíček produktů; tourism; the types and forms of tourism; tourism services; marketing; marketing mix; product and product package