Příprava a realizace zimního týdenního rekondičního pobytu pro osoby s tělesným a mentálním postižením. - Nováková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2009)
Ve své bakalářské práci se věnuji problematice osob s tělesným a zdravotním postižením. První část teoretické práce se zabývá typologií a etiologií zdravotního postižení v obecné rovině. Další část práce popisuje praktické využití uceleného systému rehabilitace v centru ARPIDA v Českých Budějovicích při péči o osoby se zdravotním postižením. Poslední kapitola je zaměřena na konkrétní formy rekreace a aplikované pohybové aktivity na podporu integrace osob se zdravotním postižením. Praktická část bakalářské práce je věnována přípravě a realizaci zimního týdenního rekondičního pobytu pro klienty centra ARPIDA. V práci jsem jako základní výzkumnou metodu použila kvantitativní výzkum. Hlavní technikou sběru dat byl anonymní dotazník
Preparing and realisation of one week winter recondition course for person with cerebral palsy.
Keywords: zdravotní postižení; ucelený systém rehabilitace; centrum ARPIDA; Aplikované pohybové aktivity; sportovní aktivity; rekondiční pobyt; handicap; integrated system of rehabilation; Center ARPIDA; Adapted Physical Activity; sports activity; the particular forms of recreation