Výběr a přijímání nových pracovníků v podmínkách trhu práce v ČR - Jandová, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá používanými kritérii při výběru nových zaměstnanců do firem. Je zde nastíněno fungování trhu práce v České republice a vývoj nezaměstnanosti. Dále se práce věnuje samotnému procesu výběru nových pracovníků, různým metodám a způsobům výběru nových pracovníků a krokům, které následují při výběru zaměstnance. V práci je i kapitola věnující se strategiím a nástrojům výběru pracovníků, zejména životopisu a pohovoru. Závěrečná kapitola je věnována problematice diskriminace při výběru nových zaměstnanců.
Selection and Admission of Staff on the Labour Market in the Czech Republic
Keywords: trh práce; uchazeč o zaměstnání; výběrové řízení; životopis; pohovor; labour market; job applicant; selection procedure; curriculum vitae; interview