Komiksová parafráze literární předlohy Julese Verna - Frencl, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce na téma Komiksová parafráze literární předlohy Julese Verna se skládá z teoretické a praktické časti. Teoretická část se zabývá osobností spisovatele Julese Verna, jeho knižní tvorbou a jeho vlivu na žánr science fiction. Dále je práce zaměřena na prezentaci adaptací knihy Dvacet tisíc mil pod mořem. Závěr teoretické části se věnuje komiksu jako výtvarnému prostředku. Obsahem praktické části je realizace souboru kreseb v podobě komiksu, dokumentace o průběhu práce je součástí obrazové přílohy I. - IV.
Comics Paraphrase of Jules Verne´s Original Book
Keywords: Jules Verne; literární adaptace; science fiction; komiks; Jules Verne; literary adaptation; science fiction; comics