Analýza a diagnostická využitelnost tvorby romských dětí a mládeže - Elichová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce popisuje současný stav romské dětské populace v ČR, diagnostickou využitelnost výtvarné produkce romských dětí, specifika této produkce a analyzuje produkci několika romských dětí pohledem Rožnovské arteterapie, u kterých byl také sledován vliv arteterapie na tvořivost. Součástí práce je také výzkum tvořivosti romských dětí a vlivu rodinného prostředí na kresbu postavy u prvňáků.
Analysis and diagnostic utility of production of Romany children and youth
Keywords: arteterapie; romské dítě; výtvarná produkce; tvořivost; artetherapy; Romany child; art production; creativity