Experimentální měření fyzikálních parametrů půdy na vybraném pozemku - Baloun, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá půdou jako takovou, jejími vlastnostmi se zaměřením na fyzikální parametry půdy a vyhodnocením experimentálně získaných výsledků měření. Vzorky byly odebírány z pozemku rodinné farmy, která na něm hospodaří. Náplní práce bylo zpracování vzorků a zvolení vhodných metod k získání takových parametrů půdy, které lze následně využít jako vstupní data pro počítačové simulace zaměřené na utužení půdy po přejezdech zemědělské techniky.
Experimental measurements of the physical parameters of the soil on the selected field
Keywords: Půda; pedologie; fyzikální vlastnosti; experimentální metody; Soil; pedology; physical parameters; experimental methods