Raynaudův fenomén. - Zabloudilová, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce je o Raynaudově fenoménu, někdy také nazývaném jako Raynaudův syndrom nebo choroba. Popisuji typické znaky i rozdíly mezi primárním a sekundárním fenoménem. Zabývám se zde také patofyziologií, diagnostikou a především způsoby léčby.
Raynaud's phenomenon.
Keywords: Raynaudův fenomén; Raynaudův syndrom; Raynaudova choroba; léčba; Raynaud's phenomenon; Raynaud's syndrome; Raynaud's disease; therapy