Devizová expozice a devizové riziko - Nováková, Ilona (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce "Devizová expozice a devizové riziko" se zabývá problematikou řízení devizové expozice a devizového rizika při podnikání v České republice. Definuje devizové riziko, jednotlivé druhy devizové expozice a možnosti jejího zajištění, dále pak interní a externí metody snížení devizové expozice a devizového rizika. Praktická část je věnována konkrétnímu řešení, resp. řízení devizové expozice a devizového rizika ve společnosti ABC, s. r. o.
Foreign exchange exposure and currency risk
Keywords: Devizová expozice; devizové riziko; netting; matching; leading; lagging; měnová diversifikace; hedging; měnové deriváty.; Foreign exchange exposure; currency risk; netting; matching; leading; lagging; currency diversification; hedging; currency derivates.