Dřevosochařská sympozia (1993-1998) ve Stromovce v Českých Budějovicích - Špůrová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2023)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá dřevosochařskými sympozii z let 1993-1998, které se konaly v českobudějovickém parku Stromovka a v jeho přilehlém okolí. Konkrétně vytváří souhrnný celek představující jednotlivá výtvarná sympozia. V procesu bádání byli všichni zúčastnění sochaři a jejich dochovaná i nedochovaná sochařská díla vzniklá na těchto sympoziích mezi lety 1993-1998.
Wood sculpture symposia (1993-1998) in Stromovka in České Budějovice
Keywords: České Budějovice; park Stromovka; výtvarné sympozium; dřevěné sochy; žulové sochy; veřejné umění; sochaři; zahraniční sochaři.; České Budějovice; Stromovka Park; art symposium; wooden sculptures; granite sculptures; public art; sculptors; foreign sculptors.