Využívání interaktivní tabule ve výuce občanské výchovy - Horáčková, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá využíváním interaktivní tabule ve výuce občanské výchovy na 2. stupni základních škol. Teoretická část je zaměřena na všeobecné pojetí interaktivních tabulí a na jejich význam v Rámcovém vzdělávacím programu, význam, podstatu a funkce interaktivních tabulí. Důležitou součástí interaktivních tabulí je také jejich technická stránka a dostupné programy pro výuku. Nedílnou součást výuky tvoří učebnice, zvláště v tomto případě jde o interaktivní učebnice. Praktická část se bude zabývat analýzou dotazníků, které slouží pro praktické zhodnocení významu interaktivní výuky, jejich výhod a nevýhod ve vyučování občanské výchovy.
The use of interactive whiteboard in teaching Civics
Keywords: interaktivní tabule; interaktivní výuka; vyučovací proces; občanská výchova; interatcive whiteboards; interactive teaching; teaching process; Civics