An Analysis of The Deptford Trilogy by Robertson Davies - Lanštiak, Ivana (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce analyzuje Deptfordskou trilogii od Robertsona Daviese (1913 - 1995), současného kanadského spisovatele. Předmětem rozboru jsou hlavní protagonisté a jejich život. Práce se v rámci trilogie zaměřuje na zločin a zlo, stejně tak jako na psychologické efekty, obzvláště Jungovu psychoanalýzu. Při zkoumání hlavních témat, jsou zároveň nastíněna témata duševního onemocnění a sociální normy, chování a víra. Práce dále prozkoumává autobiografické prvky vyskytující se v trilogii a prvky, jimiž byl autor ponejvíce ovlivněn. Je zde také podtržen význam této trilogie v celé kanadské literatuře.
An Analysis of The Deptford Trilogy by Robertson Davies
Analýza Deptfordské trilogie od Robertsona Daviese