Mapové podklady a jejich využití pro zpracování komplexní pozemkové úpravy - Florián, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce zahrnuje mapové podklady různých měřítek, jejich zpracování a kartografická zobrazení, která se využívají pro zpracování komplexních pozemkových úprav, rozdíly mezi analogovými a digitálními mapami, využití ortofotomapy, digitální katastrální mapa (DKM), Základní báze geografických dat (ZABAGED).
Map bases and its use for complex Land adjustment processing
Keywords: Státní mapová díla; mapování; komplexní pozemková úprava; digitální a analogová mapa; kartografické zobrazení; ortofotomapa; ZABAGED.; State map works; mapmaking; complex land consolidation; digital and analog map; map projektions; ortophoto; ZABAGED.