Rozvoj grafomotoriky předškolních dětí se zaměřením na pracovní návyky - Krejčí, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zaměřuje na problematiku grafomotorických dovedností u dětí předškolního věku s akcentem na pracovní návyky a jejich rozvoj před nástupem do školy. Cílem práce je zjistit, jak vytvořený program zaměřený na rozvoj pracovních návyků ovlivňuje úroveň grafomotoriky a také motivaci ke kreslení vůbec. Teoretická část se zabývá charakteristikou období předškolního dítěte s důrazem na vývoj grafomotoriky, pracovní návyky. V praktické části je vytvořený program popsán a ověřován.
Development of graphomotorics of preschool children with a focus on working habits
Keywords: grafomotorika; předškolní věk; stimulační program; graphomotorics; pre-school age; stimulation program