Podpora prodeje ve vybrané jednotce - Valášková, Linda (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá podporou prodeje, jejím využitím a efektivitou jejích nástrojů ve vybrané maloobchodní jednotce McPen v Českých Budějovicích. Teoretická část představuje podporu prodeje jako takovou a pro správné pochopení ji začleňuje do kontextu celé marketingové komunikace. V praktické části je představena maloobchodní síť papírnictví McPen a vybraná českobudějovická prodejna. Dále je analyzována marketingová komunikace a jednotlivé nástroje podpory prodeje. Řízený rozhovor s manažerkou společnosti představuje společnost jako takovou, její zapojení do marketingové komunikace a nakonec současně využívané nástroje podpory prodeje a jejich specifické využití v konkrétní prodejně. Efektivitu nástrojů podpory prodeje ukazují výsledky skrytého pozorování zákazníků, kteří prodejnu navštívili. Na konci práce jsou uvedeny návrhy na změny v oblasti podpory prodeje, které by byly pro prodejnu prospěšné.
Sales promotion in a selected unit
Keywords: marketingová komunikace; nástroje marketingové komunikace; komunikační mix; cíle marketingové komunikace; podpora prodeje; nástroje podpory prodeje; cíle podpory prodeje; cesty podpory prodeje; výhody podpory prodeje; nevýhody podpory prodeje; marketing communication; marketing communication tools; communication mix; communication objectives; sales promotion; sales promotion tools; objectives of sales promotion; advantages of sales promotion; disadvantages of sales promotion