Aktualizace bonitovaných půdně ekologický jednotek v rámci projekce komplexní pozemkové úpravy - Nová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2013)
V dnešní technické a průmyslově rychle pokrokové době by se lidé měli zaměřit na to, aby se při výstavbě budov, silnic a dálnic dbalo na udržení kvality krajiny. Proto je důležité využívat bonitování půdně ekologických jednotek a to i v rámci komplexních pozemkových úprav. Jejich nedílnou součástí je plán společných zařízení. V konkrétně vybraných katastrálních územích Roudné, Vidov, Plav je nastíněno, jak je bonitování půdně ekologických jednotek a komplexních pozemkových úprav důležité a nepostradatelné pro zachování krajiny budoucím generacím.
Update ecological land improvement within projects complex land adaptations
Keywords: bonitovaná půdně ekologická jednotka; komplexní pozemková úprava; společná zařízení; Ecological land improvement; complex land solution; common facilities