Jednoduché přírodovědné experimenty a pokusy v mateřské škole - Jíšová, Diana (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce obsahuje soubor jednoduchých badatelských aktivit v podobě pokusů, a to na každé roční období pro děti v mateřské škole. V teoretické části práce je primární cíl pojetí přírodovědného vzdělávání v rámci kurikula mateřské školy, badatelská výuka a její možnosti či limity v preprimárním vzdělávání. Praktická část obsahuje charakteristiku cílové skupiny, způsob, kterým byly zpracovány didaktické materiály, a představení jednotlivých navržených badatelských aktivit, včetně reflexe po jejich ověření v praxi.
Simple science experiments in kindergarten
Keywords: přírodovědné vzdělávání; přírodovědný pokus; badatelsky orientovaná výuka; science education; science experiment; enquiry-based instruction