Evangelizace a salesiánské středisko mládeže - Jiráček, Václav (Jihočeská univerzita, 2011)
Tématem práce je reflexe pojmu evangelizace a její realizace v Salesiánských střediscích mládeže. Má dvě části: teoretickou a praktickou. V první z nich je nejprve nastíněn vývoj role náboženství ve společnosti v období moderny a postmoderny. Dále je pomocí některých podstatných dokumentů církevního magisteria z období po druhém vatikánském koncilu představena šíře významů slova evangelizace a jeho souvislost s dalšími klíčovými pojmy. Jsou představeny teologické základy a obecné principy evange
Evangelization and Salesian Youth Centre
Keywords: evangelizace; misie; výchova; sekularizace; postmoderna; salesiáni; Salesiánské středisko mládeže; evangelization; mission; education; sekularization; postmodernism; salesians; Salesian youth centre