Emoční inteligence u dětí předškolního věku - Šebestová, Hana (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce pojednává o emoční inteligenci a emočním vývoji předškoních dětí. Teoretická část se zabývá vymezením pojmů emoční inteligence, emoce, emoční potíže u dětí a možnostmi rozvoje emoční inteligence. Cílem praktické části je povzbudit rozvoj emoční inteligence a zachytit průběh realizace v dětském kolektivu, která je doplněna o kazuistiku. Průzkum je proveden kvalitativní metodou prostřednictvím rozhovoru a zúčastněného pozorování. Závěr bakalářské práce popisuje průběh realizace projektu a posuzuje použité techniky z hlediska jejich přínosnosti pro podporu rozvoje emoční inteligence.
The Emotional intelligence of pre-school children
Keywords: emoční inteligence; emoce; předškolní věk; emoční potíže; emotional intelligence; emotions; preeschool age; emotional difficulties