Příprava na zahájení školní docházky - Pekařová, Eva (Jihočeská univerzita, 2012)
V teoretické práci popíši pojetí primární školy, dále popíši zahájení školní docházky jako zlomovou událost a popíši dítě zahajující školní docházku z pohledu vývojové psychologie. V praktické části popíši, jak se připravují na zahájení školní docházky některé mateřské školy, s důrazem na spolupráci s rodiči a se základními školami. Použiji metodu dotazníku a rozhovoru.
Preparing for opening of school attendance
Keywords: předškolní vzdělávání; školní zralost; zahájení školní docházky; preschool education; school readiness; school attendance