Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců ve vybrané firmě - Čejková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem diplomové práce je vzdělávání a rozvoj pracovníků ve výrobním Dřevozpracujícím družstvu Lukavec. Cílem této práce je zhodnotit a analyzovat systém vzdělávání a rozvoje zaměstnanců a následně navrhnout vhodné postupy ke zlepšení a zefektivnění tohoto systému. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou specifikovány hlavní pojmy vzdělávání a rozvoj. Dále jsou vymezeny lidské zdroje, investování do vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů, včetně návratnosti těchto investic a problematika motivace ke vzdělávání. Podnikové vzdělávání, jeho oblasti, úkoly, cíle a model vzdělávání a rozvoje tvoří další část literárního přehledu. Následující oblast je pak věnována systematickému vzdělávání pracovníků a jeho dílčím částem. Praktická část práce obsahuje charakteristiku vybraného podniku, analýzu systému vzdělávání a rozvoje zaměstnanců tohoto družstva a vyhodnocené dotazníkové šetření, na základě něhož byla navrhnuta konkrétní opatření, která by měla vést ke zlepšení systému vzdělávání a rozvoje pracovníků tohoto podniku.
Education and development of employees in a particular company
Keywords: vzdělávání; rozvoj lidských zdrojů; komunikace; vzdělávací program; zaměstnanci; education; development; human resources; communication; educational program; employess