Psychologické důsledky nezaměstnanosti - Martínek, Otto (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem této bakalářské práce je popsat psychologické důsledky v určitých profesích. Ty byly rozděleny vzhledem k požadovanému vzdělání. S pomocí odborné literatury a internetových zdrojů byla definována teoretická základna. Výzkum byl prováděn formou dotazníkového šetření, pozorování, rozhovorů a analýzou dokumentů. Na základě výsledků výzkumu byla v závěru autorem stanovena vhodná doporučení při zacházení s nezaměstnanými osobami.
Psychological effects of unemployment
Keywords: Nezaměstnanost; psychologické důsledky; dlouhodobá nezaměstnanost; dotazníkové šetření; úřad práce; Unemployment; psychological consequences; long-term unemployment; survey; Work Office