Stanovení klíčivosti u semen jednoletých polních plevelů - Ardolfová, Helena (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou jednoletých plevelů na orné půdě. Cílem práce je zpracovat u vybraných plevelných druhů přehled o biologii, rozšíření a navrhnout regulační opatření pro nebezpečné jednoleté druhy plevelů, jako je např. Galium aparine L., Chenopodium album L. a další. U vybraných druhů bylo také provedeno stanovení klíčivosti semen a jeho vyhodnocení.
Determination of germination in seeds of annual weeds field
Keywords: jednoleté plevele; klíčivost; regulace plevelů; biologie plevelů; pesticidy; annual weed; germination; weed control; weed biology; pesticides