Struktura produkce v ekologickém zemědělství v Moravskoslezském kraji - Vebrová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá strukturou ekologického zemědělství v Moravskoslezském kraji a v České republice. V literární rešerši je popsána problematika ekologického zemědělství. Je zde zahrnuta definice, historie, význam, specifika a mimoprodukční funkce ekologického zemědělství. V další části je na základě vlastních analýz a databází Ústavu zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) a Ministerstva zemědělství (Mze) popsána struktura využití zemědělské půdy v ekologickém zemědělství v Moravskoslezském kraji. Data jsou porovnána se strukturou celé České republice. V rámci analýzy je sledována rostlinná produkce (výměra jednotlivých plodin, zastoupení jednotlivých plodin a průměrné výnosy) i živočišná produkce (druhy a počty chovaných zvířat a množství živočišné produkce).
Structure Of Organic Farming In Moravian-Silesian Region
Keywords: ekologické zemědělství; struktura ekologické produkce; bioprodukce; organic farming; structure of organic farming; organic production