Vliv lokálního prostředí na žáky 2. stupně základních škol v souvislosti s návykovými látkami - Vlašínová, Romana (Jihočeská univerzita, 2012)
První část práce věnuji teoretickému základu problematiky vlivu prostředí a výchovy na psychiku člověka, socializace, návykových látek a závislostí. V praktické části práce jsem si za cíl výzkumu stanovila zjistit vybrané charakteristiky rodinného a školního prostředí v souvislosti s výskytem experimentu dětí s návykovými látkami, a to konkrétně s užíváním nikotinu, alkoholu a marihuany. Pro sběr dat jsem zvolila písemný anonymní dotazník. Výzkum byl proveden na 2. stupni Základní školy Hrotovice v Kraji Vysočina. Celkový soubor výzkumu tvořilo 112 respondentů.
Environment effect on the sekond grade pupils of primary schools connection with addictive drugs
Keywords: prostředí; výchova; socializace; návykové látky; závislosti; environment; bringing up; socialization; addictive drugs; drug addiction