Používání subjuntivu/indikativu po operátorech pravděpodobnostní modality (quizás v iniciální pozici) v evropské španělštině. - Papežová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se za pomoci statistické analýzy zabývá užitím indikativu/subjuntivu po operátorech pravděpodobnostní modality quizá, quizás a tal vez v iniciálním postavení ve větě. Z geografického hlediska jsou zkoumány vzorky z evropské španělštiny. V teoretické části je podrobně rozebrána problematika, na kterou navazuje výzkumná část s výsledky uvedenými v grafech. K výzkumu posloužila databáze CREA Královské Španělské Akademie.
Use of subjunctive/indicative with probability operators (quizás in inicial position) in European Spanish.
Keywords: quizás; quizá; tal vez; subjuntiv; indikativ; modalita; quizás; quizá; tal vez; indicative; subjunctive; mode