Molekulární markery pro druhovou identifikaci entomopatogenních hlístic (Nematoda: Steinernematidae) - Faktorová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
V této práci byly testovány 4 molekulární markery (mitochondriální ND2, ND4, CytB a jaderný ITS) pro druhovou identifikaci entomopatogenních hlístic. Markery ND2 a ITS byly úspěšně amplifikovány a sekvenovány. Tyto upravené sekvence byly dále využity pro vytvoření dendrogramů. Jejich schopnost rozlišovat jednotlivé druhy hlístic byla testována pomocí statistických metod.
Molecular markers for species identification of entomopathogenic nematodes (Nematoda: Steinernematidae)
Keywords: molekulární markery; entomopatogenní hlístice; druhová identifikace; molecular markers; entomopathogenic nematodes; species identification