Neradiační účinky nukleárních útoků - Široký, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2007)
Neradiační účinky nukleárních útoků tvoří velkou skupinu možných negativních dopadů na moderní společnost. Prvním cílem diplomové práce je sestavení základního souhrnu známých fyzikálních principů, vlastností a popisů chování elektrotechnických materiálů především v oblasti elektromagnetických polí a jejich interakcí s okolím při různých (útokem vyvolaných) vnějších podmínkách. Tyto vlastnosti jsou ověřeny a demonstrovány pomocí laboratorních měření na základních součástkách moderních ICT zařízení. Druhým cílem je souhrn poznatků a vytvoření SW modelů o interpersonální paralelní komunikaci. Získané výsledky modelů jsou ověřeny výzkumem na malé společenské skupině 27 osob.
No-radiation effects of nuclear attacks
Keywords: Elektromagnetický puls; EMP; Nukleární útok; Elektromagnetismus; Komunikace; Dav; Electromagnetic pulse; EMP; Nuclear attack; Electromagnetism; Communication; Crowd