Možnosti rozšiřování obchodních služeb v rámci skupiny COOP - Hoffmann, Jan (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem bakalářské práce bylo zhodnocení poskytovaných služeb skupiny COOP a navržení možností jejich rozšíření za účelem zvýšení konkurenceschopnosti na trhu. Teoretická část je věnována oblasti spotřebního družstevnictví, od jeho vzniku až po současnou situaci na českém maloobchodním trhu v návaznosti na charakteristiky trhu, zákazníka a nabízené produkty. Na základě získaných dat z projektu Vize skupiny COOP byla vypracována vlastní práce prostřednictvím dotazníkového šetření týkajícího se hodnocení současných služeb a možností jejich rozšíření. Dosažené výsledky jsou z části totožné se strategií skupiny COOP. Respondenti dotazníkového šetření by zejména uvítali rozšíření stávajícího sortimentu a umístění technologických zařízení do prodejen za účelem zjednodušení nákupu. Dalším výsledkem vlastní práce je otevřenost zákazníků k zavádění bonus programů, které zákazníkům umožňují čerpání určitých výhod při nákupu zboží. Implementací navrhovaných řešení získá skupina COOP stálý okruh zákazníků a posílí tak svou dosavadní pozici na maloobchodním trhu.
Potential for Enlargement of the Commercial Services Supply within the COOP Group
Keywords: spotřební družstvo; obchod; maloobchod; trh; zákazník; zboží; služba; consumer cooperative; trade; retail trade; market; customer; goods; service