Znalost a zkušenosti zákazníků s vlastními značkami obchodníků - Kavanová, Klára (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá znalostmi a zkušenostmi zákazníků s vlastními značkami obchodníků, které se také označují jako privátní značky. Hlavním cílem práce je zjistit, jaké názory mají zákazníci na konkrétní privátní značky vybraného maloobchodního řetězce Albert. Teoretická část analyzuje dostupnou literaturu převážně v oblasti značek, brand managementu a privátních značek. Dále jsou zde charakterizovány privátní značky vybraného maloobchodního řetězce. Praktická část se skládá z marketingového výzkumu a jeho výsledků. Pro zjištění postojů zákazníků bylo realizováno online dotazníkové šetření. Na základě marketingového výzkumu byla navržena taková opatření, která by mohla zlepšit postavení privátních značek Albert.
Knowledge and Own Experience with Private Labels
Keywords: značka; privátní značka; maloobchod; zákazník; marketingový výzkum; brand; private brand; retail; customer; marketing research