Zdravé stravování v mateřské škole a jeho problémy - Vondráková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2019)
V teoretické části se zabývám pojmem "spotřební koš" v mateřských školách, zdravým stravováním dětí a jeho vlivem na vývoj dítěte. V praktické části provedu rozhovory s paní učitelkami ze třech mateřských škol. Rozhovory se budou soustředit na téma oblíbenosti a neoblíbenosti podávaných jídel a následné konzumace těchto jídel dětmi, či na motivaci paní učitelek k méně oblíbeným jídlům. Získané informace využiji při tvorbě metodických doporučení.
Healthy eating in the kindergarten and related problems
Keywords: Spotřební koš; zdravé stravování; strava; mateřská škola.; Consumer basket; healthy eating; diet; kindergarten.