Ekologicky šetrné ubytování ve vybrané oblasti - Litvanová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této diplomové práce bylo identifikovat v bývalém okresu České Budějovice šetrné přístupy v nabídce ubytování, posoudit význam environmentálních přístupů ve strategii podniků nabízejících ubytování a zjistit preference a zájem návštěvníků prostřednictvím strukturovaného dotazníku o nabídku ubytování, které je ohleduplné k životnímu prostředí. V závěru práce jsou uvedeny výsledky a navrhovaná opatření.
Environmental Friendly Accommodation in a Particular Area
Keywords: Ekologicky šetrný cestovní ruch; ohleduplný cestovní ruch; okres České Budějovice; dotazníkové šetření; návštěvník; preference; Environmental friendly tourism; responsible tourism; Ceske Budejovice district; questionnaire research; visitors; prefernces